Krenner Brewery : Summer Fa!ry

Csempeszkopácson készül a Nyitott Főzdék Napja legnépszerűbb söre

Május 20-án tartották a Nyitott Főzdék Napját, amelyen országos program keretében nyitottak ki a magyar kisüzemi sörfőzdék. Az esemény alkalmából a résztvevők szavazhattak az év kedvenc gyümölcsös sörére, amely egy málnás savanyú főzet lett.


Sajtóközlemény

A Nyitott Főzdék Napja alkalmából Győr-Moson-Sopron vármegyétől egészen Borsodig várták főzdelátogatásokkal, sörkóstolókkal és új termékek bemutatóival az érdeklődőket a hazai sörfőzdék.

A nyílt nap kiemelt témája idén a „gyümölcs és a sör” volt, amely tételeket egyedi, kiegészítő címkével látták el, a főzdék vendégei pedig, kizárólag a rendezvény hétvégéjén, online voksolhattak a számukra legkedvesebb termékre.

A szavazás nyertese, mintegy 2500 szavazat összesítését követően a csempeszkopácsi Krenner Brewery Summer Fairy nevű terméke lett. A Krenner Brewery története 2018-ban indult, amikor a sörfőzőként tevékenykedő Krenner Balázs szeretett volna visszatérni szülőfalujába és egy saját főzdét alapítani. A sörfőzde 2020 szeptemberében kezdte meg működését egy teljesen átalakított, több mint 100 éves istálló épületében.

A győztes Summer Fa!ry egy savanyú berliner weisse alapra készült sör. A berliner weisse típus – ahogy a neve is árulkodik róla – Berlin környékéről származik. Olyan búzasöröket neveztek így, amelyek tejsavas erjedéssel készülnek, ennek köszönhető savanykás ízük, és ezért fogyasztották a berliniek különféle gyümölcsszörpökkel.

Summer Fa!ry fanyarságára pedig a málna használata még jobban ráerősít. Alacsony alkoholtartalmú, hogy a fűnyírás, a kerti munka vagy napozás közben is nyugodtan fogyasztható legyen. A sör a következő év során a „Nyitott Főzdék Napja legnépszerűbb söre” medállal kerülhet forgalomba.

(A borítókép és a teljes szöveg forrása, minimális átdolgozással: sajtóközlemény)