Csúcs Sör : CsúcsSör

Elkészült a Csúcs Sör – Túrázz, kortyolj, jótékonykodj!

Elkészült a Csúcs Sör, amelyet magunkkal vihetünk túrázni, hogy a csúcsra érve egy sörrel ünnepeljük meg a pillanatot. Ráadásul ezzel még jótékony célt is szolgálunk.


Pár hete a Unity Beer Bar-ban futottam bele egy beszélgetésbe. Akkor ismerkedtem meg Zolival és Eszterrel, akik szenvedélyes túrásként a Csúcs Sör koncepciója mögött állnak, és épp a logót és a címketervet véglegesítették. Akkor még csak terv volt, most pedig itt a végeredmény.

Túrázz! Ez a sör főként – de mégsem csak – azoknak szól, akik túrázni szoktak. A csúcsra, vagy egy gyönyörű kilátáshoz érve tipikusan előkerülnek a vizes kulacsok egy kis frissítésre. De miért ne lehetne egy sört felszisszenteni? Lehet! Épp erről szól a Csúcs Sör. A doboz címkéjén található üres helyekre feljegyezhetjük, hogy mikor / hol / hány méter magasan vagyunk éppen, és lőhetünk egy képet a kilátással.

Kapcsolódó: Korábban, az Országos Kéktúrások számára a Kissler Sörfőzde elkészítette az Országos Kéksört.

Kortyolj! Maga a Csúcs Sör egy 4.3%-os pale ale, amely a Unity Brewing-nál készült. A recept úgy lett megalkotva, hogy kibírja a hosszabb túrákat is, tehát egyáltalán nem lesz ihatatlan, amikor a csúcson kortyolgatjuk. Talán egy picit meleg, de egy sörösdoboz méretű hűtőtáska ezen is segít.

Csúcs Sör : CsúcsSör
A Csúcs Sör nálunk most csak az első emeletig jutott…

Jótékonykodj! Külön szimpatikus, hogy ebben nem a piaci rést lást látták meg, ugyanis a profit 100%-át jótékony célokra fordítják. Az egyes kampányidőszakokban elért profitot olyan alapítványoknak ajánlják fel, akik a gyermekjólét, az állat- vagy a természetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek. Az első, augusztus végéig tartó kampány végén a JÖN Alapítvány környezetvédelmi szervezetnek juttatják el az adományokat.

Támogatott tartalom: a sört a Csúcs Sör biztosította számunkra.