Tacet Brewery Taproom

Tacet Brewery Taproom – Megnyílt a Tacet Brewery belvárosi kocsmája

Július 12-én, a Nagymező utca és a Zichy Jenő utca sarkán – egészen pontosan a Nagymező utca 42. / Zichy Jenő utca 27. szám alatt – megnyílt a Tacet Brewery gerilla főzde taproomja, a Tacet Brewery Taproom.


Pár hete azt írtuk, hogy a Tacet Brewery-ről nem lehet eleget mesélni. Erre tessék, Balázs ismét új témát szolgáltatott, ugyanis nyitott egy taproom-ot a belvárosban. Kérdeztem is tőle, honnan és mikor jött az ötlet, hiszen a Corvin Sörfesztiválon még csak nem is említette. Lényegében azért nem, mert akkor még nem volt tervben. Illetve ez így nem igaz, hiszen már évek óta ott lógott a levegőben egy taproom nyitásának a gondolata, de az elmúlt hónapokban jött épp egy lehetőség és álltak úgy a csillagok, hogy ezt meg tudta lépni.

Tacet Brewery Taproom
Egy kiváló East Side Story-val indítva ismerkedtem a hellyel.

A taproom megnyílt, sörözni már lehet, bár a hely még közel sem nyerte el a végleges formáját (ezért nem is tettem fel több benti képet)! Kívül a cégér és a felirat már fent van, így nem lehet eltéveszteni a helyszínt. A berendezések, díszítések többsége még a korábban ott futó One more round sörözőből maradt meg, de mint említettem, folyamatosan alakul át a hely. Pár hangszer például már ki is került a falra, amikor pedig ott jártam, Balázs épp a hatalmas Tacet logó alapjait applikálta fel a falra. Kíváncsi leszek a végeredményre! Nagyjából tíz asztal van most bent, és ha úgy alakulnak a dolgok, akkor akár egy kisebb teraszt is ki lehet alakítani.

Tacet Brewery Taproom
A Tacet Brewery Taproom sörcsapjainak egyik fele.

A hat sörcsapról értelemszerűen a Tacet sörei folynak. Most épp a Das Rheingold helles, a Siegfried bajor búzasör (szerintem a legjobb hazai), a Die Walküre altbier, az East Side Story hazy ipa, és a Pillangókisasszony sour ale volt elérhető. Úgy gondolom, hogy ezzel a felhozatallal széles réteget meg lehet szólítani: azt is aki egy egyszerűbb sört keres, és azt is aki egy kicsit kraftosabbat. A hűtőbe pedig érkezik majd gluténmentes és alkoholmentes sör is, szóval tényleg mindenki fog magának találni valami kortyolni valót. A tömény felhozatalból pedig most csak a szintén saját, Walhalla sörpárlatot említem meg.

Tacet Brewery Taproom
Ha valamiért éppen senki nem lenne a pult mögött…

Szóval, a taproom elhelyezkedése ideális, az átalakítása is jó irányba halad, a sörök pedig már most jók. Remélem, meghoztam hozzá a kedvetek!