Rengeteg új sör jelent meg a héten, alig győztük őket összeszedni. Reméljük, nem hagytunk le semmit!
Sörmegjelenések
Két új Mead Scientist tétel is érkezett. A Maple Syrup PBJ Time és a Strawberry PBJ Time egy juharszirupos illetve egy epres mézsör. Mindkét sör mogyoróvaj hozzáadásával készült, és bourbon hordóban érlelődött.
A Dealbreaker kollabsörrel jelentkezett. Piszkor Norbert séf barátjukkal közösen készítették el a Track Tokushima áfonyás, szudacsis, vaníliás gosét.
Triplázott a FIRST Craft Beer. A Váci úti főzde Flower Power ipája sokszoros közönségkedvencnek számít, így tavaly meglepték a nagyérdeműt a dupla változattal, most pedig a tripla változat, a Triple Flower Power is megérkezett a maga 9,4-es alkoholszázalékával.
Újabb taggal bővült az UGAR Brewery savanyú sorozata. A Need For More Speedo gose grapefruit, kávé, és cascara (~kávégyümölcs) hozzáadásával készült.
Ha már savanyú sorozat, akkor a Mad Scientist is indított épp egyet. A Smoothie Style Berliner Weisse sorozat első darabja, az Improvised Morals berliner weisse mangó, gyömbér, juzu, kurkuma és koriandermag felhasználásával készült.
Egy régi-új MadX tétel is érkezett. A Stone & Funk 2021 korábbi, évszámot még nem viselő kiadása nagyjából egy éve jött ki, most pedig itt a második batch. Egyébként egy sárga- és őszibarackos, vaníliás saisonról van szó.
Megérkezett a MONYO Brewing Co. és a svájci BIERlab kollabsöre. A fekete ribizlis, meggyes, kakukkfüves, mentás gose érkezéséről korábban már írtunk, de most már valóban elérhető, Dancing Industry néven.
Csilis sört főzött a Viharsarok Sörfőzde. A Kids See Ghosts dupla witbierbe a Szati Chili szellem chilije került.
Egyebek
A héten írtunk a Tacet Brewery gerillafőzdéről, és a BJCP 2021-es stílusleírásába is belekukkantottunk.
Közelgő események
Január 30: I. Beer Market sörpiac és találkozó a Madhouseban
Február 18-19: VI. Indoor Sörfesztivál.