Mad Scientist : Freddy vs Jason

Freddy vs Jason – A Mad Scientist horror sörei

A Mad Scientist visszarepített minket 2003-ba, amikor a ’80-as és ’90-es évek két horror franchise-ának főszereplőit, a Péntek 13 Jason-jét és a Rémálom az Elm utcában Freddy-jét egy közös filmben összeeresztették. A kőbányai főzde most egy-egy sört dedikált a két főszereplőnek.


A Jason – Crystal Lake Hoppy Helles egy helles, a leírás szerint Cascade, Chinook, és Simcoe komlókkal, és 4,13% alkohollal. Egy hellesnél nehéz, és felesleges is szaporítani a szót. Örülni kell, ha valaki főzi, és még jobban örülni, ha jól is sikerül. Ez pedig szerintem tök rendben volt.

Mad Scientist : Jason - Crystal Lake Hoppy Helles
Mad Scientist : Jason – Crystal Lake Hoppy Helles
Mad Scientist : Freddy - Bloodlust West Coast Ipa
Mad Scientist : Freddy – Bloodlust West Coast Ipa

A Freddy – Bloodlust West Coast Ipa egy west coast ipa, szigorúan 6,66% alkohollal. Mivel először én is csak ennyit olvastam el a címkéről, a kibontáskor abszolút megleptek a citrusos aromák. A kitöltéskor még jobban meglepett a szín! A címke utólagos tanulmányozásával kiderült a turpisság: a sörbe rengeteg vérnarancs került, ami megmagyarázza a citrusokat; a vöröses színért pedig a (főzde részéről már klasszikusnak nevezhető) feketerépalé a felelős. Azt azért nehéz volt összeraknom fejben, hogy a west coast jelleg miként fog összepasszolni a citrusos aromákkal, a vérnarancs keserűje pedig a komlós keserűséggel. Előbbire az lett a feloldás, hogy tulajdonképpen nem jön a west coast-ra jellemző gyantásság, inkább a citrusok dominálnak. Utóbbira viszont nem lett megoldásom, mert a kortyolgatás közben folyamatosan azon tűnődtem, hogy vajon tetszik-e ez a kétféle keserű váltakozása. Addig gondolkodtam, míg a sör végére értem, szóval vehetjük úgy, hogy tetszett. Mindenképpen a Freddy-t tartom érdekesebb, izgalmasabb darabnak, de nem lepődnék meg, ha megosztó lenne.