Szent András Sörfőzde : Hegemón (dubblewit), Feszt Október (festbier)

Festbier is szerepel a Szent András Sörfőzde újdonságai között

Két újdonság is szerepel a Szent András Sörfőzdétől érkezett csomagban (nagyon szépen köszönjük!). Ezekről írunk pár gondolatot.


Az év elején adtunk hírt arról, hogy a békésszentandrási sörfőzde mennyi újdonsággal készül idén. Lehet, hogy az ütemtervet nem sikerült tűpontosan lekövetni, de a festbier-jük például időben befutott. Na, de haladjunk szépen, sorban!

A sörfőzde kísérleti sorozata több szempontól is sikeresnek nevezhető. Jó pár olyan sör található a Szent András állandó kínálatában, ami a TesztAndrás sorozatból forrta ki magát (Bodzás Búza, Almás Rétes, Rózsi, stb.). A Hegemón dupla belga búzasörrel ugyanez a helyzet. Az első kísérlet a TesztAndrás Delta.26 dupla witbier volt, amin még egy picit csiszoltak (TesztAndrás Delta.27), mielőtt a jelenlegi formájában bekerült volna az alapszortimentbe. A sevillai narancshéj és a koriander a witbier stílushoz járul hozzá, a 15-ös Balling (és ezáltal a 6% alkohol) pedig a dupla jelzőhöz. Igazából jön a belga búzás feeling, bár a duplázás miatt a rájuk jellemző könnyedség elveszik, így abszolút jogos a dubbelwit elnevezés.

Szent András Sörfőzde : Hegemón (dubblewit)
Szent András Sörfőzde : Hegemón
Szent András Sörfőzde : Feszt Október (festbier)
Szent András Sörfőzde : Feszt Október

Öröm látni, mennyi hazai sörfőzde készült az Oktoberfest alkalmából külön sörrel (FIRST: Öktöberfest 2024, Fehér Nyúl: Festive Fever, Hedon: Leder Dosen, HORIZONT: Oaktoberfest, stb.). A Szent András Sörfőzde a Feszt Október festbier-rel tisztelgett az esemény előtt. Ezzel talán többen is találkozhatunk, ugyanis a Spar üzleteibe is bekerül(t). Ez a tisztára szűrt sör szerintem egy újabb etalon a főzde részéről. Egy perec kíséretében nálunk abszolút Oktoberfest hangulatot teremtett, és az egyetlen bánatunk az volt, hogy ez a fél liter piszok gyorsan elfogyott.

Támogatott tartalom: a söröket a Szent András sörfőzde biztosította számunkra.