Monarchia Beerclub Budapest

Monarchia Beerclub – Sörök a volt Monarchia területéről

Egy jó sörös webshophoz szerintem elengedhetetlen egy sörkedvelő vállalkozó. Jelen esetben ő Balázs, aki a feleségével együtt viszi a Monarchia Beerclub-ot. Egy szerdai napon, pár sör mellett el is mesélte, hogyan indultak el, és mik a terveik.

Szóval, Balázs rajong sörökért, főként a cseh és még inkább a bajor vonalért. Tapasztalatból mondom, szinte elkerülhetetlen, hogy az ember ilyenkor valami sörös hobbiba belefogjon. Balázsnak nem egyszerűen egy hobbi, egyenesen egy webshop jutott az eszébe. Utánajárt a dolgoknak, elkészített egy üzleti tervet, majd egy este leültette a családot és előadta nekik a terveit. Abszolút pozitív volt a visszajelzés, jónak tűnt a matek, így Balázs zöld utat kapott.

A webshop végül 2023 novemberében indult el. A Monarchia név onnan ered, hogy a tervek szerint a volt Osztrák–Magyar Monarchia területeiről származó sörökkel lesz majd tele a webshop. Oké, oké… a bajor dolog egy picit megbukik, de ennyi csalás azt hiszem belefér, hiszen a bajor sörök megkerülhetetlenek. Szóval, a német mellett cseh, szlovák, és magyar söröket fedezhetünk fel a kincsesbányában.

Bajor sörkedvelőként, nagyon meg vagyok elégedve a felhozatallal! A személyes kedvencem, a Schneider Weisse mellett még sok más nagy név megtalálható (Andechs, Augustiner, Franziskaner, Maisel’s Weisse, Spaten, Weihenstephaner, stb.); jutott hely az igazán különleges, bambergi füstös söröknek is (Schlenkerla); ugyanakkor pár kevésbe ismert sörfőzdét is felfedezhetünk a kínálatban (Flötzinger, Rhaner, Schierlinger, stb.). Nyilván, lehetne még-még-még (oh, egy jó Riegele), de szerintem több, mint fair a kínálat.

A cseh vonalhoz már kevésbé konyítok, de itt is széles a választék: Bohemia Regent, Cernovar, Bakalár, Dudák, Novopacké Podkrknossky, Postrizinské, Rohozec, stb. A szlovák felhozatal viszont szerény (a Zlaty Bazant ’73 árválkodik a webshopon), bár tény, hogy sokáig kellene gondolkodnom, tudnék-e valamit javasolni ebbe a kategóriába. És bár egyáltalán nem a magyar sörökön van a fókusz, pár hazai főzde termékei közül is válogathatunk.

Van lehetőség automatába is kérni a csomagot, így egészen olcsón is megúszhatjuk a szállítást. Külön pozitívum, hogy Budapesten két, egészen frekventált opció is van a személyes, ingyenes átvételre.

A cég organikusan növekszik, és a tervek szerint hamarosan további nemzetek söreivel bővülhet a kínálat. Én nagyon tudom javasolni a kikacsintást az osztrák barátaink felé, és ha már ott vagyunk, meg se álljunk Salzburgig (hajrá Stiegl)!

A webshop mellett a Monarchia Beerclub blogját is érdemes böngészni, ugyanis akad pár érdekes olvasnivaló.

Támogatott tartalom: a sörcsomagot a Monarchia Beerclub biztosította számunkra.