MONYO Brewing Co. x SPAR : Lemon Shark (New England IPA)

MONYO: Lemon Shark – Ár-érték arány bajnok New England IPA?

Nem először készít a MONYO Brewing Co. exkluzív söröket a SPAR számára. Az alliteráló név most elmaradt, viszont a Lemon Shark ára már látatlanban is verhetetlennek tűnik. Hát, akkor nézzük!


Én speciel 449 forintért szereztem be a MONYO legújabb neipáját az Allee Interspar-jában, de hallottam már ennél alacsonyabb árat is. Felesleges is szaporítani a szót, szerintem mindenki arra kíváncsi, hogy vegyük, vagy ne vegyük. (Egyébként ezt hadd ne én mondjam meg! Vegyétek, aztán majd Ti eldöntitek, hogy legközelebb is vennétek-e…).

MONYO Brewing Co. x SPAR : Lemon Shark (New England IPA)
MONYO Brewing Co. : Lemon Shark

Gyorsteszt. Picit leragadok a címkénél. Nem is csak a szokásosan jópofa MONYO dizájn miatt forgatom a dobozt, hanem azt furcsállom, hogy tök új termék lévén, nem visszaváltható a doboz. (Egyébként ha az 50 forintot még rá kellene fizetni, akkor se mondanám drágának). Pohárba töltve épp úgy néz ki, mint amire egy hazy ipa esetében várunk. A név alapján egy citrus bombára számítok, de mégis inkább a trópusi aromákat érzem hangsúlyosnak. Belekortyolva sem a citrus a domináns, jön egy pici édesség is, és – talán az élesztőnek köszönhetően – van egy fajta szárazabb, tapadósabb lecsengése. Jóval könnyedebb, mint azt a 7.4%-ból gondolhatnánk. Szerintem ez egy korrekt sör! Lehet elemezni, hogy miért jó, miért nem jó, de ennyiért szerintem simán jó üzlet, és vinném egy grillpartira.