Etyeki Sörmanufaktúra - Addicted Ady

Etyeki Sörmanufaktúra – Átalakul a Just For Fun sorozat?

A zeneajánló eddig sem állt távol az Etyeki Sörmanufaktúrától, a legújabb sorozatuk darabjai viszont egyenes zenészekkel együtt működve készülnek el.


Az Etyeki Sörmanufaktúra Just For Fun sorozata kísérletezős jelleggel indult el 2022 augusztusában. Ha nem hagytam ki semmit, akkor 17 darab tétel érkezett a szűk két év alatt. Aki figyelmesen tanulmányozta az egyébként letisztult, egységes címkéket, láthatta, hogy a sörök mellé – a tökéletes élvezethez – mindig kaptunk egy kis zene ajánlót.

Az etyekiek újabb zenés sörsorozatot indítottak, amelyben zenészekkel együtt dolgozva készülnek a sörök. Az első darab a Bökő-vel (Miksa Benkő) kollaborálva készült el. Az őszibarackos, kenyai kávés Addicted Ady a zenész azonos című számáról kapta a nevét.

Etyeki Sörmanufaktúra - Addicted Ady
Etyeki Sörmanufaktúra – Addicted Ady

Gyorsteszt. Az őszibarackot le sem lehetne tagadni, intenzíven érkezik mind illatban mind ízben. A gyümölcs nem aromaként, hanem sűrítmény és velő formájában került a sörbe, így egyáltalán nincs gejl hatása. Érdemes várni, míg picit melegszik a sör, és akkor a kávé is megérkezik. Egy pici savanykásság még szerintem simán jöhetett volna. A vagány címke egyébként a Tintahal Design munkája.