Kraft Sörfesztivál 2021

Heti programajánló: Kraft Sörfesztivál a Dürer Kertben

A héten, csütörtöktől vasárnapig kerül megrendezésre a Kraft Sörfesztivál a Dürer Kertben.


A tavalyi fesztivál ősszel került megrendezésre, amelynek akkor minden kötelező eleme megvolt: fesztiválpohár, ~200 (hazai és külföldi) sör, food truck, és az indokolatlanul hangos zene. Idén is valami hasonlóra számítunk. Az biztos, hogy nehéz lesz jobb programot találni, mint a Duna-parton kraft söröket iszogatni!

A fesztivál hivatalos sörét a HORIZONT Brewing főzte le. A Kraft 2022 duplán hidegkomlózott west coast ipa már kapható bizonyos lelőhelyeken.

Két dolgot azért fontos kiemelni. Egyrészt az eseményen csak Kraft sörfesztiválos (idei vagy korábbi), illetve korábbi BPBW-s poharakba csapolnak. Bár nekem sem hiányzott egy újabb pohár otthonról, a tavalyi Kraft-os pohár a kedvencem lett! Végre egy fél literes pohár, decis jelöléssel! Másrészt az eseményen token-es rendszer lesz, azaz a sörökért kizárólag zsetonokkal lehet fizetni (1 token = 300 Ft). Ezt lehet szeretni és nem szeretni (én is inkább a ‘nem’ fele hajlok…), de összességében elfogadható megoldásnak tartom. A lényeg, hogy a sörök jók legyenek, és emiatt egyáltalán nem aggódom!

Kraft Sörfesztivál (2021)
Kraft Sörfesztivál (2021)

Külföldi sörfőzdék: 3Bir🇷🇸 – Blackout Brewing🇷🇴 – Blech.Brut🇩🇪 – BrewHeart🇩🇪 – Hop Hooligans🇷🇴 – Protokoll Brewery🇩🇪 – Sibeeria🇨🇿 – The Garden Brewery🇭🇷

Hazai sörfőzdék: Balkezes – B BOP Fermentory – Brew Your Mind – Dealbreaker – Fehér Nyúl – FIRST Craft Beer – Hara’Punk Brewing – HopTop Brewery – HORIZONT Brewing – Mad Scientist – MONYO Brewing Co. – Reketye Brewing Co. – SIMA brewing – Szent András Sörfőzde – TIMCO Brewing – UGAR Brewery – Uradalmi Brewery – Vaskakas Sörfőzde

Food truck: Baan’s kitchen BP – Blue Monkey Hot Dog – Burger Bár-hol – MANU+ – Periferico Étterem

Koncertek:
Csütörtök: Dynamite Dudes rockabilly-r’n’r
Péntek: Woodstock Barbie vintage blues rock & stoner Vanis DJ
Szombat: Philip Doyle (GB) the legendary psychobilly guitaristNaked Truckers rockabilly-r’n’rDeli Soma DJ
Vasárnap: Xtreme Blues Dog (BR) raw, loud & monoFit Fat gasztroszörf

Bővebb információ: Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben 05/26-29