Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/18 – A Szent András Sörfőzde elkezdett dobozolni

Rengeteg új sör jelent meg a héten, és rengeteg izgalmas program vár ránk a következő hetekben. Ez ismét a heti hírösszefoglaló.


Sörmegjelenések

Folytatódott a Brew Your Mind kísérleti sörös sorozata. A Human Experiment TWENTY FIVE tripla ipához a HBC-586 jelű kísérleti komlót használták.

Triplázott a Fehér Nyúl. Jelentkeznek még a Nyulak ötödik születésnapjának utórengései. A héten például megérkezett a Tripla Rafa, az egyik legnépszerűbb sörük, a RAFA tripla változata. (A dupla változat, a limitált kiadású Dupla Rafa ugye már tavaly nyáron kijött).

Búzasört főzött a HopTop Brewery. A Zitronella citromhéjjal, narancshéjjal, és limehéjjal lett megfűszerezve, ennek ellenére nem egy belga búzasörről van szó, hanem egy hefeweiss-ról!

A HORIZONT Brewing kísérleti sorozata is folytatódott. A Selfish Games Triple IPA W. Citra, Strata, Calista neve mindent elárul: egy Citra🇺🇸, Strata🇺🇸, és Calista🇩🇪 komlós tripla ipáról van szó.

Két évig érlelődött a MadX legújabb tétele. A The Things We Do For Love egy Oud Bruin, amely 24 hónapig pihent vörösboros hordóban.

Megérkezett a MONYO Brewing Co. legújabb kollab söre. Az Easy Goin’ new england ipa rengeteg mangóval, egy csipetnyi bergamottal, és persze a lengyel AleBrowar közreműködésével készült.

A Szent András Sörfőzde dupla kísérleti sörrel jelentkezett. A ‘szentandrásiak azt szeretnék megmutatni, hogy lehet 10 Ballingból becsületes sört főzni. A TesztAndrás Gamma.10/A egy tradicionális cseh pils, a TesztAndrás Gamma.10/B pedig modernebb, hidegkomlózott változat.

A Viharsarok Sörfőzde túrós batyut főzött. Pontosabban ilyen ihletésű sört. A Túrós Batyu egy milkshake ipa vaníliával.


Egyebek

A Szent András Sörfőzde elkezdett dobozolni. A Ködfelhő new england ipa az első sörük, ami dobozos kiszerelésbe kerül.

A héten megkóstoltuk a Kispolszki söröző legújabb lengyel söreit, és a frissen visszatért Wicked Water gerilla sörfőző formációt is bemutattuk.


Programajánló

Május 12-15: Biergarten Grand Margitsziget, Ensana Thermal & Grand, Margitsziget, Budapest
Május 13-14: Fehér Nyúl – Agent IPA sörpremier, Fehér Nyúl Taproom, Budapest
Május 14: FIRST Craft Beer – 5. Születésnapi fesztivál és családi piknik, FIRST Taproom, Budapest
Május 18-22: VII. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál, Corvin Sétány, Budapest
Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022, országszerte
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál, Dürer Kert, Budapest

Június 9-12: Hara’Punk – 10. szülinapi Mini Sörfeszt, Manézs Bisztró, Budaörs
Június 10-11: Fehér Nyúl – Nyárindító hétvége, Fehér Nyúl Taproom, Budapest