Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/19 – Az ötszázadik sör is felkerült a Jégkert csapjaira

Rengeteg program volt a héten, rengeteg új sör jelent meg, közte a Jégkert saját söre is, amely már az ötszázadik sör a csapjaikon. És ne feledjétek: szombaton nyitott főzdék napja!


Sörmegjelenések

Új sörrel jelentkezett a Dreher sörműhelye, az Antl. A New England IPA ismét csak csapolt formában lesz elérhető, különböző budapesti (és Budapesthez közeli) kocsmákban.

Duplázott a Fehér Nyúl. Az Agent IPA az alapszortimentes Fehér Nyúl IPA dupla változata.

A Jégkert ötszázadik sörét szintén a Fehér Nyúl főzte. A Jégkert 2019 óta 36 csapon kínálja a hazai söröket, melyből a Jégkert IPA már az ötszázadik a sorban.

A FIRST Craft Beer is új sörrel jelentkezett. A hétvégén ötödik születésnapját ünneplő főzde legújabb söre, a Holiday Amarillo egy new england ipa.

Újabb prototípust főzött a Gravity Brewing. Megérkezett az Prototype: APA (Idaho 7) párja, a Prototype: Hazy (Idaho 7) new england ipa, melyben a főszerepet a névben szereplő komló adja.

Kollab sörrel jelentkezett a KROIS Brewery. A X One Eleven zöldkávés pilst a soproni One Eleven kávépörkölő üzemmel együtt álmodták meg.

A HORIZONT Brewing folytatta a savanyú sörös sorozatát. A legújabb darab, a Sour Series – Red Currant, Kiwi & Thyme LowABV Sour Ale neve szokás szerint majdnem mindent elárul. A sörfőzde történetének legalacsonyabb alkoholtartalmú (2,3% ABV) söre piros ribizlivel, kivivel, és kakukkfűvel készült.

A Mad Scientist is folytatta az egyik sorozatát. Az Astral Projection sorozat hatodik tagja, az Astral Projection Vista dupla ipa Vista és Galaxy komlókkal készült.

Megérkezett a MadX legújabb tétele is. A Levente & Funk egy hordóérlelt golden sour ale szőlővel.

A Ruin Brew Budapest sörházában is új sör készült. A Strawberry Lime epres-limes savanyú sör.


Egyebek

A héten bemutattuk a Štika Brewing Co. házi sörfőző formációt, és részt vettünk a Rizmajer Kézműves Sörfőzde új sörházának a megnyitóján.


Programajánló

Május 18-22: VII. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál, Corvin Sétány, Budapest
Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022, országszerte
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál, Dürer Kert, Budapest

Június 9-12: Hara’Punk – 10. szülinapi Mini Sörfeszt, Manézs Bisztró, Budaörs
Június 10-11: Fehér Nyúl – Nyárindító hétvége, Fehér Nyúl Taproom, Budapest