Yeast Side - (Side Of Legends) Reindeer Rum, Reindeer Whiskey

Side of Legends – Megérkeztek a Yeast Side rénszarvasának hordóérlelt változatai

A Yeast Side közel egy évig hordókban pihentette a tavaly decemberben debütált imperial stoutját. A Side of Legends sorozat sorozat így most egy rumos, illetve egy whiskey hordóban érlelt tétellel bővült.


A Yeast Side gerilla főzde Side of Legends sorozata a legendás figuráknak állít emléket. A sorozat 2020-ban indult, amikor a Griffmadár legendájához kapcsolódóan érkezett egy russian imperial stout (Gryphon), és annak egy marcipános (Gryphon – Marzipan), illetve egy whiskey hordóban érlelt változata (Gryphon – Whiskey Barrel Aged).

2021-ben a Diótörő egy amerikai barleywine formájában elevenedett meg (Nutcracker), amely mellé egy rumos hordóban érlelt változat is érkezett (Nutcracker – Rum Barrel Aged).

Tavaly decemberben a Rénszarvas egy imperial stoutot húzott maga után (Reindeer). A hordóérlelt változatokra azonban mostanáig várni kellett. Közel egy évnyi rumos, illetve whiskey hordós érlelés után, idén a Reindeer Rum és a Reindeer Whisky sörökkel folytatódik a Rénszarvas legendája.

Gyorsteszt

Tart még a száraz november és a vele járó visszafogott alkoholfogyasztás, így most csak a whiskey-s változatot pattintjuk fel. A whiskey illat már a fotó készítése alatt megcsap. Hűtő-hidegen túl intenzív, nagyon kilóg a sörből. Muszáj félretenni melegedni, mielőtt elhamarkodott ítéletet hoznánk. Addig pár szó a megjelenésről: éjfekete sör; az olajos állagnak köszönhetően a hab szinte azonnal elillan. […] Na, időt hagyva a sörnek, egyből összeérnek az ízek: a whiskey már nem annyira intenzív, és jut hely egy kis diós, étcsokis beütésnek is. Sokkal pozitívabb, izgalmasabb az összkép. A kortyok ugyanakkor erősek, alkoholosak: a 11.5%-ra a száraz lezárás és a whiskey-s karakter is rá tesz egy lapáttal. Nekem egy pici édesség hiányzik a sörből, amitől talán kerekebb, és könnyebben fogyasztható lenne. Így vagy úgy: ez egy egész estés darab lesz.

Yeast Side - (Side Of Legends) Reindeer Rum, Reindeer Whiskey
Yeast Side – Reindeer Whisky