Max két sör Magazin

Októberi hírösszefoglaló – Bejelentették az Indoor Sörfesztivál időpontját

Szép számmal jelentek meg sörök októberben is, és a 2023-as Indoor Sörfesztivál időpontját is bejelentették.


Sörmegjelenések

A harmincadik részhez érkezett a Brew Your Mind kísérletezős sorozata. A Human Experiment THIRTY négyféle amerikai komlóval és egy teljesen új élesztővel készült. A szekszárdi főzde emellett egy szőlőmustos dupla ipával (Mátra Muscat Grape) és a Keep Dreaming amerikai ipa egy könnyedebb verziójával (Small Dreams) jelentkezett.

A Csupor Craft Beer a dán Christiania Bryghus sörfőzdével kollaborálva készítette el a White Widow cold ipát.

Megérkezett az Etyeki Sörmanufaktúra Just For Fun kísérletezős sorozatának legújabb tagja, a Just For Fun – Grapefruit American Wheat Ale grapefruit-os amerikai búzasör.

Sok izgalmas dolgot készített a Fehér Nyúl is. A Rigó Jancsi az azonos nevű sütemény ihlette imperial stout. A Budapest Beer Week-re készült kollab sör után lefőzték az első saját cold ipájukat, a Silencio-t. Az And Now For… Rooibos és Honeybush teás alejük annyira egyedi, hogy csak az other besorolás jutott Untappd-n. A Sour Mate egy meggyes, szilvás, fahéjas és vaníliás savanyított sör. A Cool Waves neipa Nelson Sauvin és a kísérleti HBC 630 komlókkal készült. A Pump It Up! pedig egy tökös sör lett!

A FIRST Craft Beer idén is tartott Oktoberfest-t, amelyre a Öktöberfest 2022 märzent főzték le.

Tripláztak a Hajnali Sörfőzők. A Triumphus egy new age ipa, a Supressonic egy kávés-tonikos sour ale, a pedig egy Tropical Infusion trópusi gyümölcsös sour ale.

Két újabb sörrel jelentkezett a HopTails Brewery. A CocoCube és a Somlói egy kókuszos illetve diós imperial pastry milk porter.

Elindult a HopTop Brewery kegonly (azaz kizárólag csapról elérhető) sorozata. Az első darab a ColdREX – #kegonly black cold ipa volt, amelyet az I’m done. – #kegonly sütőtökös sör követett.

Megérkeztek a HORIZONT Brewing hordóérlelt sorozatának első tételei. Az idei felhozatal:
Night Shift Vintage 2022 Russian Imperial Stout Aged In Bourbon Barrels With Chocolate & Coffee,
Night Shift Vintage 2022 Russian Imperial Stout Aged In Tennessee Whiskey Barrels,
Night Shift Vintage 2022 Imperial Pecan Pie Stout Aged In Tennessee Whiskey Barrels,
Night Shift Vintage 2022 Double Baltic Porter Aged In Rhum Barrels,
Night Shift Vintage 2022 Wheat Wine Aged In Bourbon & Rum Barrels.
A Sour Series Black Forest Sour Ale Aged In Bock Red Wine Barrels szintén hordóérlelt, de egy csokis, epres, vaníliás savanyított sör. Ezen kívül ők is jelentkeztek egy (triplázott) cold ipával: Selfish Games New Zealand Cold TIPA.

Duplázott a Kecskeméti Sörmanufaktúra. Először a 4,6%-os Session Hazy IPA-val, majd a Passion Fruit Pale Ale extra pale ale-lel jelentkeztek.

Alig tudtuk követni, mit történt a Mad Scientist háza táján a hónapban. Megérkezett az újabb Hoperator sör, a Smooth Hoperator Supreme dupla hazy ipa. A Nasty Riff imperial stout-t az amerikai Adriot Theory-val, a Double Rainbow All the Way Across the Sky gosét pedig a Stigbergets Bryggeri svéd főzdével kollaborálva készítették el. A Black Lines black ipát egyszerűen a fekete Liquid Cocaine-nek hívják. A QDH Madhouse négyszer hidegkomlózott neipát a Madhouse 2. születésnapjára készítették el. A Paper Planes egy narancsos, citromfüves, jázminos savanyú sör. A Out of Space milkshake ipa a holland Frontaal Brewing Co. és a portugál Dois Corvos közreműködésével készült el. A Mead Scientist High On Flower bragottja is egy kollaboráció eredménye, ez az angol Cloudwater Brew Co.-val közösen készült el. A MadX pedig két hordóérlelt tétellel, a feketeribizlis Tanngrisnir és a meggyes Tanngnjóstr melomellel jelentkezett.

Folytatódott a MONYO Brewing Co. terroir sorozata. A Hungarian Terroir: Martonvásár – Barrel Aged Wild Peach Ale 2020 egy két évig boros fahordóban őszibarackágyon érlelt spontán sör, amit az erjesztőtartályba történő visszafejtéskor még egy nagy adag magyar őszibarackkal refermentáltak.

Folytatódott a Reketye Brewing Co. Pop My sorozata. A Pop My Peacherry őszibarack és meggy addíciókkal készült. A Parallel Parking Citra, Riwaka, és Mosaic komlós neipa az amerikai Finback főzdével kollaborálva készült el.

Fehér után vörös búzasört készített a RothBeer. A régi motoros White Space witbier után megérkezett a Red Space meggyes belga búzasör.

A SIMA brewing legújabb neiája, a Brewed Not Stirred főzve készült, nem keverve.

A Szent András Sörfőzde újabb kísérleti sörökkel jelentkezett. A TesztAndrás Beta.30 egy raw ipa, a TesztAndrás Omega.02 pedig egy belga dubbel. Emellett egy újabb hopszódájuk is érkezett, Sabro és Sorachi-Ace komlókkal.

Tejfakasztó sört főzött a Reczer Ser. A Toa Iti Reczer Gábor gerilla sörfőző második gyermekének születésére készült Citra, Wai-iti, és Calista komlós, guavás neipa.

A Rizmajer Kézműves Sörfőzde is tökös sört főzött. A Tik Tök egy hagyományos pumpkin ale.

Az UGAR Brewery több folytatást készített. A Tiborg Deluxe – Escobar Style az alap Tiborg stout kolumbiai kávés változata. A Strómanova neipa pedig az alapszortis Stróman hű társának ígérkezik.


Egyebek

Bejelentették a jövő évi Indoor Sörfesztivál időpontját. A korlátlan sörkóstolásra február 24-én és 25-én kerül sör a budapesti Marriott Hotelben.

A Krenner Brewery-nél nem csak mi jártunk mostanában, de a Hazahúzó stábja is. A videó ezen a linken tekinthető meg.


Programajánló

November 4: FIRST Tokaji hordóérlelt sörbemutató, KEG Sörművház, Budapest
November 4-5: Palindrom premier, Fehér Nyúl Brewery & Taproom, Budapest
November 19: Hatodik Horizont Szülinap, HORIZONT Taproom, Budapest