MONYO Brewing Co. × SPAR

A SPAR számára készít söröket a MONYO Brewing Co.

A MONYO Brewing Co. és a SPAR legújabb együttműködése kapcsán a kőbányai főzde két olyan sört készít az üzletlánc számára, amely kizárólag náluk lesz elérhető.


Bár ritkán szerzem be szupermarketből a söröket, azért viszonylag jónak mondható a kisüzemi felhozataluk. A kraft sörökkel ismerkedők is könnyen találhatnak maguknak belépő és haladó söröket, és a kraft sörökben jártasak is össze tudnak válogatni pár ivósabb sört például egy társasjáték esthez. A MONYO Brewing Co. most két könnyed nyári sörrel tette színesebbé a SPAR sörfelhozatalát.

A Berry Bear egy málnás amerikai búzasör. A színében talán valóban jön egy kis rózsaszínesség. Az illatában egyértelműen ott a málna, és jönnek a búzás, szegfűszeges jegyek is. Belekortyolva is az alapsör jegyei és a málna íze keverednek, vagy inkább váltakoznak, de annyira nem érzem, hogy harmóniában lennének egymással. A sör valóban könnyed, már-már vizes, és végső soron van egy kis gyümölcsszörpös hatása.

A gyártó leírása: A Berry Bear egy újhullámos búzasör (3.9%), amibe rengeteg valódi málna került. Pohárba kitöltve rózsaszín ital fogad, amelynek illatában egyértelműen a málna dominál; olyan az élmény, mintha csak egy málnáskertben sétálnál. A zamatos gyümölcs felhasználása miatt egyszerre kellemesen édeskés és fanyar aromák jelennek meg, amiket jól egészít ki az alap búzasör enyhén gabonás lecsengése. Könnyed nyári gyümölcsös sör, alacsony alkoholtartalma miatt akár több doboz is legurulhat belőle egy forró nyári napon.

MONYO Brewing Co. : Berry Bear
MONYO Brewing Co. : Berry Bear
MONYO Brewing Co. : Hazy Hamster
MONYO Brewing Co. : Hazy Hamster

A Hazy Hamster egy session new england ipa. Illatában érkeznek a trópusi gyümölcsök, a mangó, és nekem valamiért egy kis mályvacukros beütés is volt (ami másnak simán lehet az ananász). A kortyok selymesek, a keserűség visszafogott, valóban könnyed, és kevésbe érződik vizesnek, mint az előző darab. Ebből tényleg vinnék párat egy nyári grillpartyra!

A gyártó leírása: A Hazy Hamster egy szuperkönnyed és friss Session New England IPA (4.2%). Ha imádod a trópusi gyümölcsöket, akkor ezt a sört neked találták ki. Az amerikai komlóknak és a hidegkomlózásnak köszönhetően árad belőle a mangó, az ananász és a barack. Megjelenésre ködös, állagra pedig krémes és dzsúszos, a kortyérzet selymességét egy kis keserűség billenti helyre a korty végén. Igazi komlóbomba alacsony alkoholtartalommal, ami miatt tökéletes kiegészítője a nyári grillpartiknak.