Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/23 – Július sörhírei

Ismét összegyűjtöttük az elmúlt hónap sörhíreit. Júliusi sörmegjelenések, egyéb hírek, és programajánló.


Sörmegjelenések

A B BOP FERMENTORY becsatlakozott a szerb Dogma Brewery születésnapjába. Hatodik születésnapját ünnepli a Dogma Brewery (a Szomjas Farkas-ban szép számmal találkozhattok a söreikkel), ez alkalomból pedig hat különleges sört főztek. A 6th Anniversary No.2 – Apricot & Tarragon Sour a B BOP-pal közösen készült el.

Közelít a harminchoz a Brew Your Mind, legalábbis ami a kísérletezős sorozatot illeti. A Human Experiment TWENTY EIGHT egy Nelson Sauvin, Citra, és Zappa komlós duplaipa. Ezen kívül még egy rakat másik sörrel is készültek: Endless Waves (hazy dupla ipa), Fruit Works – Blackberry – Strawberry – Lime, Trusted Friend (hazy ipa Citra és Strata komlóval), Helles Lager FIVE.

Három sörrel indult az Etyeki Sörmanufaktúra új sorozata. A Just For Fun széria (azaz a Just For Fun – Rye DIPA, Just For Fun – Smash Kveik IPA, Just For Fun – New Zealand Pils hármas) Miksa Kende sörfőzőmester receptjei alapján készült. Egyébként már készül a következő tétel.

A Fehér Nyúl is több sörrel jelentkezett. A Spark egy espresso tonik inspirálta berliner weisse, kenyai Karatina AB kávéval ízesítve, ami az öt évvel ezelőtti Szikra újragondolt verziója. Üdvözöljük a Nyulak hozzáállását, hogy nyáron session sörökkel is jelentkeznek! A Time Out, a Summer Session-höz hasonlóan szintén egy session new england ipa.

A FIRST Craft Beer is lefőzött pár új sört. A Purple Current egy sárgabarackkal és feketeribizlivel ízesített, és kakaóval fűszerezett sör. A Belvárosi Sörfesztivál hivatalos sörét is ők készítik. A Festival Hippie egy El Dorado, Ella, és HBC586 komlós ipa.

A Gravity Brewing folytatta az egy-komlós hazy ipa sorozatát. A Nebula főszereplője az El Dorado komló.

A Hara’Punk Brewing is új sörrel jelentkezett. A Managoo Deluxe a Managoo gose dupla-mangós változata.

A HopTop Brewery folytatta a sour szériáját. A Wildberry egy erdei gyümölcsös sour ipa.

HORIZONT Brewing két söre az I. Just Craft It Budapest Beer Fest-en debütált. A Sour Series – Barrel Aged Imperial Sour Ale with Tangerine & Chocolate egy hordóérlelt savanyított sör mandarinnal és csokival; a Selfish Games – Take Me Somewhere Evil pedig egy vérnarancsos west coast ipa. Ezeken kívül megjelent még a Selfish Games New England APA Citra & Azacca, ami az öt évvel ezelőtti new englad apájuk (Pilot Series #2 – New England APA) reinkarnációja.

Újabb alkoholmentes söre lett Jótékony SHARE Kft.-nek. Hasonlóan a többi nem-alkoholos termékükhöz, a Citromos Szűz Kraftsör is a szlovák Pivovar Ikkona-nál készült.

A LöWOLF Craft Beer Co. egy gyümölcs mix-szel jelentkezett. A Fruuthie-Smoothie Hurricane egy smoothie ale naranccsal, grapefruittal, banánnal, és vaníliával.

A Mad Scientist cold ipával jelentkezett. A Super Cold Ipa jázminrizzsel, illetve Idaho7 és Ahtanum komlókkal készült.

A MONYO Brewing Co. kollaborált. A MONYO X Tasters – Elder Power egy berliner weisse bodzavirággal és pink guavával, amit a dán Tasters-szel (italkereskedés) közösen alkottak meg.

A Reketye Brewing Co. újragondolta az egyik sörét. A Sir Banghard imperial stout a korábbi Dr Banghard imperial porter átdolgozott receptje.

A SIMA brewing egy könnyed sörrel készült a nyárra. A Dr. GuGo egy 3.7%-os guavás gose.

Jó pár hír érkezett a Szent András Sörfőzde felől. Egyrészt a kísérleti sorozatuk új taggal bővült, a TesztAndrás Beta.31 egy belga session ipa. Egy korábbi tétel, a TesztAndrás Kappa.04 pedig Almás Rétes-ként bekerült az alapszortimentbe. Másrészről a Teacher’s Cider-rel közösen cider sorozatot indítanak.

Egyebek

Sikeres lett a Fehér Nyúl közösségi finanszírozású projektje. A Nyulak elérték a maximális kitűzött tőkecéljukat (120 millió forint), melyből meg tudják valósítani az összes tervünket (kapacitásbővítés, raktár korszerűsítés, új labor, új termékvonal).

Megnyílt Zircen az Apátsági Sörház. A sörházban értelemszerűen a Zirci Apátsági Manufaktúra sörei folynak, amelyek mellé remek ételeket lehet fogyasztani.


Programajánló

Augusztus 5-6: Horizont sörünnep (+Ingyenes főzdetúra), HORIZONT Brewery, Budapest
Augusztus 6: HopTop főzdelátogatás, HopTop Brewery, Budapest.
Augusztus 30-Szeptember 4: VI. Belvárosi Sörfesztivál, Szabadság tér, Budapest

Szeptember 7-10: BPBW 2022 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions, Dürer Kert, Budapest