Szent András Sörfőzde : TesztAndrás Gamma.41

Füstölt kolbász kenyérrel – A Szent András Sörfőzde extrém söre

A Szent András Sörfőzde április elsején azzal tréfálkozott, hogy füstölt kolbászos sört főztek. Aztán másnap kiderült, hogy valóban megcsinálták. Végül is jól van, mert viccnek eléggé durva lett volna…


Füstölt kolbász kenyérrel. Nagyon extrémen hangzik. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy ezt nem a SØRT. vagy valamelyik másik, elborult söreiről nevezetes formáció, hanem a viszonylag konzervatívnak mondható békésszentandrásiak hozták össze. Ha jobban megnézzük, miről is van szó, akkor azért láthatjuk, hogy nem egy parasztos reggeli tartalmát főzték bele a sörbe, de a hozzávalók így sem mondhatók szokványosnak. A TesztAndrás Gamma.41 egy füstös sör, melynek alapját 50%-ban bükkfán füstölt maláta adja. Emellett csípős paprikakrém, édes fűszerpaprika, köménymag, fokhagyma, és fekete bors került is a sörbe.

Szent András Sörfőzde : TesztAndrás Gamma.41
Szent András Sörfőzde : TesztAndrás Gamma.41

Kitöltve még semmi sem gyanús, kinézetre egy korrekt félbarna sör fogad minket. Az első illatoknál a töltésre váró kolbászkeverék aromája jön, majd egy kis füst, és egy pici kenyeres malátásság. Az első kortyoknál tényleg jön a (még ki nem szárított) kolbász érzés, aztán érkezik a paprikakrém határozott csípőssége, ami nagyjából el is nyom minden mást.

Összességében ez a sör valóban azt nyújtja, amit a neve ígér. Persze már abból sejtettem, hogy nekem ez durva lesz, mégis szerettem volna kipróbálni. Viszont ez már túl extrém, és a tömény kolbászosság nálam a fogyaszthatóság rovására ment. Én azért remélem, ez csak egy egyszeri kísérlet marad, és ‘Szentandráson nem ez lesz a fő csapásvonal!