Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/16 – A bálnából a bikák közé költözik Jónás

Rengeteg új sör jelent meg a héten. Az ikonikus Jónás sörház pedig egy másik helyszínen, de hamarosan újra várja majd a vendégeit.


Sörmegjelenések

Két sörrel jelentkezett a Fehér Nyúl. A Hot Side of the Moon egy imperial stout Orange Habanero csilivel és kakaóbabbal érlelve, amit a holland Moersleutel sörfőzdével és a hazai Wicked Water gerilla formációval kollaborálva készítettek el. A Manganász pedig egy ananászos, mangós, banános, vaníliás, laktózos smoothie sour, ismét fejjel lefelé címkézve.

Ha már smoothie sour, akkor a Hajnali Sörfőzők és a SIMA brewing is főzött egyet közösen. A Simple Dawn brutál sok szamócával készült, és a dobozt itt is nyítófüllel lefelé érdemes tárolni.

És ha már kollab, akkor az UGAR Brewery kísérleti sorozatának legújabb darabja is közös munka eredménye. A Trailer #004 – Long, Hard And Full Of Seamen a Štika Brewing Co. házi sörfőzőkkel közösen elkészített vaníliás hazy west coast ipa, Galaxy🇦🇺, El Dorado🇺🇸, Idaho 7🇺🇸, Mosaic🇺🇸, Sabro🇺🇸, és Citra🇺🇸 komlókkal.

És ha már kísérleti sorozatot emlegettünk, akkor érkezik a HORIZONT Brewing sorozatának legújabb darabja is. A Selfish Games Pistachio Barleywine pörkölt pisztáciás barleywine-t a hétvégén premier előtt lehetett kóstolni a főzde taproomjában.

A Brew Your Mind kísérleti sörös sorozata is új darabbal bővült. A Human Experiment TWENTY FOUR egy Citra🇺🇸 és Motueka🇳🇿 komlós dupla ipa.

A Reketye Brewing Co. csatlakozott a Resolve Ukrain Beer kezdeményezéshez. A Resolve egy india pale kellerbier, amelynek a dizájnját és a receptalapját is az ukrán 2085 Brewery sörfőzője biztosította.

A Mad Scientist folytatta a belga sorozatát. A Tingle Kringle saison szecsuáni borssal készült.

A First Craft Beer is új sörrel jelentkezett. A No Hazytation egy Sabro🇺🇸 és Idaho Gem🇺🇸 komlós new england ipa.

A Gravity Brewing legújabb söre, az Equinox – Spring Sour, egy rebarbarás sour.


Egyebek

Egy éve a Jónás Kézműves Sörház befejezte működését a Bálnában, azonban most április végén, Jónás Craft Beer & Food néven újraindul a Bikás Parkban.

A héten végigkóstoltuk az idei Pink Boots Blend-ből készült három hazai sört/üdítőt.


Programajánló

Április 25: Jégkert – Grand Opening, Jégkert, Budapest
Április 29: Jónás Craft Beer & Food – Ünnepélyes Megnyitó, Jónás Craft Beer & Food, Budapest

Május 1: II. Beer Market sörpiac és találkozó, Madhouse, Budapest
Május 14: FIRST Craft Beer – 5. Születésnapi fesztivál és családi piknik, First Taproom, Budapest
Május 18-22: VII. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál, Corvin Sétány, Budapest
Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022, országszerte
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál, Dürer Kert, Budapest