Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/13 – Energiaitalos, káposztás tésztás, vagy füstölt kolbászos sör?

Jó pár sörfőzde viccelődött április elsején (energiaitalos, káposztás tésztás, füstölt kolbászos sör), aztán némelyikről kiderült, hogy komolyan gondolják…


Sörmegjelenések

A MONYO Brewing Co. rengeteg sörrel jelentkezett. Egyrészt elindult a fesztivál söröket felvonultató Party Animal sorozatuk, melynek első három darabja a Party Animal IPA amerikai ipa, a Party Animal Belga Búza witbier, és a Party Animal Meggy Ale meggyes sör. Másrészt az alapszortiment újabb hőse, a valódi mangóból főzött Mango Hero is megérkezett.

A Mad Scientist is tartotta a lépést két új sörrel. Megérkezett a belga sorozatuk második darabja, az I’m In Love With the Coco névre hallgató kókuszos dubbel. A Smoothie Style Berliner Weisse sorozatuk pedig a törpeberkenye (chokeberry), eper, fekete ribizli, szeder, bodza, kakaóbab, és kókusz joghurt felhasználásával készült Identity Enhancer savanyított sörrel folytatódott.

Energiaitalos tétellel jelentkezett a MadX. Bár sokáig április tréfának hittük, de az Energy & Funk valóban csapra került a Mad Houseban.

A Szent András Sörfőzde is viccelődött április elsején, majd kiderült, hogy komolyan gondolták. Elsején még arról szólt a tréfa, hogy Nemzet Aranya néven füstölt kolbászos sört készítenek, de másnap bejelentették, hogy a TesztAndrás sorozatukban (Gamma.41) valóban megcsinálják ezt a vörös sört.

Legutóbb elhamarkodtuk a Fehér Nyúl hordóérlelt szériájának megjelenését. Valójában csak most érkezett meg ezek közül az első darab, a brandy hordóban érlelt Morana imperial stout.

A HORIZONT Brewing is hordóérlelt sörrel jelentkezett. A Night Shift (Bock), a vörösboros hordóban érlelt belgian dark strong ale azonban a külföldi piacra készült, és itthon nem lesz könnyű beszerezni.

A Reketye Brewing Co. szerzett apucinak egy társat. A Heavy Daddy mellé megérkezett a Heavy Mommy dupla ipa.


Egyebek

A héten beszámoltunk az Apátúr Sörház és Tanműhelyes látogatásunkról, és a FIRST Craft Beer új csomagolású ipáját is megkóstoltuk.


Programajánló

Április 7: Double Dealer + No Reins bemutató, Hopaholic, Budapest
Április 8: Western Beer Party, Győr
Április 8-10: Mad Kert 2022 Grand Opening 04/8-10, Mad Kert, Budapest
Április 9: TAPROOM terasznyitó, Fehér Nyúl taproom, Budapest
Április 14: Mad Garden Buda megnyitó, Mad Garden Buda, Budapest
Április 15-17: Kombinát Szezonnyitó fantasztikus hamburgerekkel, Kombinát Főzdekocsma, Törökszentmiklós

Május 1: II. Beer Market sörpiac és találkozó a Madhouseban 05/01, Madhouse, Budapest
Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022, országszerte
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben, Dürer Kert, Budapest