Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/11 – Új sörös kerthelyiség nyílik Budán

Bár a munkanapokat tekintve rövid hetünk volt, a főzdék azért kitettek magukért. Rengeteg új sör jelent meg, és egy új, budai sörös hely nyitására is fény derült.


Sörmegjelenések

A Mad Scientist rengeteg új sörrel készült a születésnapi hetükre. A Zest Contest lime pürével, citrom pürével, narancshéjjal, citromhéjjal, kaffir limehéjjal és limehéjjal készített saison sör. A Happy Accident, a Smoothie Style Berliner Weisse sorozatuk újabb darabja passion fruit-tal, naranccsal, és ananásszal készült. A Dark Horse of Vanilla Nitro Stout, a nitrogénnel dúsított sörös sorozatuk első darabjának premierjét épp Szent Patrik napjára időzítették. Végül pedig csapjuk ide a MadX scotch hordóban érlelt, rebarbarás, gyömbéres mézsörét, hiszen a Birthday Blend 2022 volt a „hivatalos” születésnapi sör.

MadX : Birthday Blend 2022
MadX : Birthday Blend 2022

A Reketye Brewing Co. session ipát főzött. A Techno Lama egy Enigma🇦🇺 és Citra🇺🇸 komlós tavaszváró sör.

Ismét márciusi sört főzött a HORIZONT Brewing. A Selfish Games Märzen 2.0 a két évvel ezelőtti Playground – Märzen újabb változata, amely 4 hónapig pihent a tartályban.

A HopTop Brewery Szent Patrik napja alkalmából bezöldítette az amerikai ipáját. A kizárólag csapon elérhető zöld Green Zone a Green Green Zone nevet viselte.

HopTop Brewery : Green Green Zone
HopTop Brewery : Green Green Zone

Kollab sörrel jelentkezett a Fehér Nyúl. A zágrábi Pivovara Medvedgrad főzdéjében készült Fantom Fehér Nyúl Baltic Porter a főzde első külföldön főzött és behozott kollab söre.

A FIRST Craft Beer és a B BOP FERMENTORY kollab söre is debütált a héten. A La Fondue De Praliné a korábbi kollab oatmeal stoutjuk dupla változata.

A Dreher Sörgyárak új sört dobott a piacra. Bár a nagyüzemi dolgokkal csak nagy vonalakban foglalkozunk, a Bitter Lager azért felkeltette az érdeklődésünket.


Egyebek

A Mad Scientist új sörös helyet nyit Budán. A Mad Garden Buda kerthelyiség a III. kerületi Miklós téren foglal majd helyet, és április 14-én lesz a megnyitója.

A héten elég aktívak voltunk. Kedden ellátogattunk a Mad Scientist születésnapi bulijára, majd csütörtökön, Szent Patrik napján zöld sört iszogattunk. És még a FIRST Craft Beer hordóérlelt sorozatáról, a Black Barrel Project-ről is írtunk pár sort.


Programajánló

Április 14: Mad Garden Buda megnyitó

Május 1: II. Beer Market sörpiac és találkozó a Madhouseban 05/01
Május 21: Nyitott Főzdék Napja 2022
Május 26-29: Kraft Sörfesztivál a Dürer kertben