Max két sör Magazin

Hírösszefoglaló 22/01 – Mi történt a két ünnep között?

Mi történt a két ünnep között a hazai sörvilágban? Ahogy sejtitek, nem sok minden, hiszen a legtöbb sörfőzdénél a karácsonyi sörök elkészültével véget ért a ’21-es év (legalábbis ami az új megjelenéseket illeti), de volt ahol az utolsó hétre is tartogattak meglepetéseket.


Sörmegjelenések

Megérkezett a Cecei Sörüzem első söre. A Cecei Szűretlen Láger egyelőre csak csapról kóstolható (a budapesti Bestiában és a Columbus hajón, illetve az egri Frei Cafe-ban), de februártól dobozos formában is elérhető lesz.

December 24-én debütált a legújabb Mead Scientist tétel. A Spice Melange egy barbadosi rumos hordóban érlelt mézsör vaníliával, fahéjjal, és chipotle fűszerrel.

Egy Reketye Brewing Co. × Pänel Brewery kollab is jutott még az év végére. A Baszjad Izüt a panelesek korábbi Grodziskie sörének egy szilvával felturbózott változata.

Bemutatkozott a Corrupt Chef. gerillafőzde. Első sörük, a Starter dupla ipa a Reketyénél készült.

Új megjelenéssel zárta az évet a Gravity Brewing. A gyümölcsös Prototype: Guava Sour a szilveszteri bulira érkezett meg a taproomba.

A Mad House szilveszteri bulijára érkezett meg a MadX új tétele. A NYE Blend 2021 egy rumos és egy boros hordót is megjárt, fekete málnás bragott. Igazán limitált, hiszen csak egy 20 literes hordónyi készült belőle (ami feltehetően már el is fogyott).


Egyebek

Hallgatható a Brewhouse Tales első angol nyelvű podcastje. A kísérleti adásban Benjamin Martin, a madridi La Quince Brewing Co. sörfőzője válaszol Iván kérdéseire.


Közelgő események

Február 18-19: VI. Indoor Sörfesztivál.